Kontorshotell och traditionella kontorslokaler

Att hyra kontor på ett kontorshotell är ofta mer kostnadseffektivt än att hyra traditionella kontorslokaler. På ett kontorshotell betalar du en fast månadskostnad som inkluderar mer än bara hyran, till skillnad från traditionella kontorslokaler där du oftast bara betalar för själva lokalytan. På kontorshotell ingår vanligtvis kostnader för städning, internet, el, värme, kaffe, receptionsservice med mera i månadshyran. Dessa är kostnader som annars tillkommer utöver hyran vid traditionella kontorslokaler. Kontorshotell erbjuder därmed en helhetslösning till en fast och förutsägbar kostnad, vilket förenklar budgetering och administration för företag. Enligt en undersökning kan man spara 30-40% på de totala kontorskostnaderna genom att välja kontorshotell istället för traditionella kontorslokaler.

Hur kontorshotell kan minska dina overheadkostnader

Eftersom kontorshotell i Stockholm erbjuder helhetslösningar behöver du inte lägga tid och pengar på saker som städning, sophantering, kontorsmaterial med mera. Dessa kallas för indirekta kostnader eller overheadkostnader. Genom att hyra kontor på kontorshotell kan du fokusera på kärnverksamheten i ditt företag istället för att lägga tid på kontorsadministration. Dina overheadkostnader minskar därmed betydligt.

Ekonomiska fördelar med kontorshotell

Utöver lägre totala kontorskostnader och minskade overheadkostnader finns det flera andra ekonomiska fördelar med kontorshotell. På de flesta kontorshotell ingår en rad olika tjänster och faciliteter i månadshyran, exempelvis:

  • Coworking space
  • Loungeyta
  • Frukost
  • Bemannad reception
  • Träningslokal
  • Internet
  • Skrivare
  • Möbler

Detta är tjänster och utrymmen som du annars skulle behöva betala extra för. Genom kontorshotell får du allt detta utan några dolda extrakostnader.

Flexibla avtal och betalningsvillkor

Kontorshotell erbjuder betydligt flexiblare avtal jämfört med traditionella hyreskontrakt som ofta löper på 3-5 år. Hos kontorshotell kan du vanligtvis säga upp kontraktet med 1-3 månaders varsel. Detta gör det enkelt att anpassa kontorsytan efter företagets storlek och behov. Om verksamheten växer kan du enkelt hyra större kontor, och tvärtom om behovet minskar.

Hitta prisvärda kontorshotell i Stockholm

Stockholm är en dyr stad att hyra kontor i. Men genom att välja kontorshotell kan du sänka dina kontorskostnader betydligt utan att tumma på kvaliteten. Använd en kontorshotell-marknadsplats för att enkelt hitta och jämföra olika alternativ, exempelvis när det gäller pris, läge och faciliteter. Fokusera på totala kontorskostnaden per anställd när du jämför kontorshotell med traditionella kontorslokaler, inte bara kvadratmeterhyran.

Kontorshotell i ytterområdena är ofta billigare än i innerstaden. Jämför pris mot pendlingstid för att hitta bästa alternativet. Premium kontorshotell erbjuder hög service och fantastiska miljöer men till ett högre pris. Hitta balansen mellan pris och kvalitet som passar ditt företag. Det billigaste alternativet är inte alltid det bästa. Prioritera även faktorer som flexibilitet, läge och service. Genom att söka och jämföra olika kontorshotell hittar du garanterat en kostnadseffektiv kontorslösning som passar just ditt företags behov och budget.

Lämna en kommentar