Populära ledarskapskurser i Göteborg

UGL-kurser i Göteborg har blivit mycket populära på senare år. Kurserna vänder sig till både chefer och anställda som vill utveckla sitt ledarskap. Utbildningskonceptet UGL härstammar från Försvarsmakten och pågår under fem intensiva dagar i grupper om 8-12 personer. Under kursen får deltagarna prova på olika ledarskapsövningar såsom problemlösning, målsättning och feedback. Kommunikation och samarbete är också viktiga inslag. Tanken är att kursdeltagarna ska lära sig mer om sig själva och hur man leder andra.

Flera kursgårdar i Göteborgs närhet

Det finns flera kursgårdar i närheten av Göteborg som erbjuder UGL-kurser. Bland annat Lökebergs Pensionat som ligger vid havet bara 30 minuter från stan. Här kan deltagarna njuta av lugn och ro vid Hakefjordens vatten. Andra alternativ är Gottskärs hotell på Onsala halvön med utsikt över havet. Eller varför inte Björkhaga Hotell mitt i Mullsjö, bara några mil från Jönköping. Trots att Mullsjö är en tätort är det nära till fin natur.

Intensivt schema med olika moment

Under UGL i Göteborg varvas teori med praktik. Deltagarna får prova på olika övningar individuellt men också i grupp. Det kan handla om allt från problemlösning och målsättning till kommunikation och feedback. Tanken är att träna sin förmåga att leda andra.

Personlig utveckling i fokus

Ett viktigt syfte med UGL-kurserna är också personlig utveckling. Deltagarna får chansen att lära sig mer om sig själva, sina styrkor och svagheter. Med ökad självinsikt blir man också en bättre ledare.

Sveriges populäraste ledarskapskurs

UGL brukar beskrivas som Sveriges populäraste ledarskapskurs och det är inte svårt att förstå varför. Upplägget med intensiv träning under några dagar i avskild miljö har visat sig vara väldigt effektivt. Dessutom är det roligt att lära känna nya människor med samma intresse för ledarskap.

Flera kurstillfällen per år

Det går flera UGL-kurser i Göteborgsområdet varje år så det finns gott om tillfällen att delta. Kurserna brukar vara fullbokade långt i förväg så det gäller att vara ute i god tid om man vill säkra en plats. Det finns både vår- och höstkurser att välja mellan.

Kursledare med gedigen erfarenhet

Kursledarna på UGL i Göteborg har alla gedigen erfarenhet av ledarskapsträning. De kommer från olika bakgrunder som militär, näringsliv och organisationer. Gemensamt är ett brinnande intresse för ledarskapsfrågor och förmågan att entusiasmera sina kursdeltagare.

Investering i framtida chefer och ledare

Många arbetsgivare ser UGL som en viktig investering i sina framtida chefer och ledare. Kursen ger verktyg för bättre ledarskap samtidigt som den stärker lagandan. Detta gynnar i slutändan hela verksamheten. Så för både deltagare och företag kan UGL Göteborg vara mycket lönsamt.

Lämna en kommentar